viernes, 1 de julio de 2011

Europeu sub21: Els millors





L’Europeu sub21 va cloure amb una nova exhibició de l’anomenada Rojita davant l’ambiciós i esperançador combinat de Suïssa. 2-0 amb gols d’Ander i Thiago (un golàs de crack) però sobretot una autèntica exhibició amb un joc combinatiu i dinàmic que portà de corcoll l’equip suís. No obstant això, cal parlar dels onze jugadors que, en la meva opinió, han estat els grans triomfadors d’aquesta competició.

Sommer: El jove porter de 22 anys del Basilea ha estat sens dubte el gran destacat sota pals d’aquest Europeu, cert és que no va fer una gran final i no va estar massa encertat en els dos gols però els zero gols encaixats en els anteriors partits demostren que és un porter a tenir en compte.

Walker: El lateral dret del Tottenham ha estat un dels pocs destacats de la selecció anglesa en aquest Europeu sub21, tot i el mal paper dels seus el jove carriler britànic va trobar la manera de demostrar que és un lateral fiable defensivament i molt atrevit en atac.

Botía: Sense cap mena de dubte una de les grans revelacions del torneig, tot i compartir vestidor amb centrals com Domínguez, San José o Víctor Ruiz el jove jugador del Sporting ha demostrat ser un excel·lent marcador i un magnífic jugador amb la pilota als peus. Molt bona sortida i un posat molt imponent i elegant.

Rossini: El jugador més destacat del conjunt suís pel que fa a l’aspecte defensiu. Molt bo en el marcatge, com probablement haurà après a la Sampdoria, i una més que destacada habilitat pel desplaçament de pilota. 22 anys, hi ha central per estona.

Dídac: El jove jugador del Milan, cedit a l’Espanyol, ha meravellat tothom amb el seu torneig. Impecable en la final anul·lant quasi bé del tot Shaqiri i a més sumant-se a l’atac amb molt de perill quasi bé en cada jugada (la centrada a Ander en l’1-0 és espectacular).

Shaqiri: La jove perla del Basilea (19 anys) ha estat la gran atracció del combinat suís. Jugant a cama canviada (esquerrà per la dreta) ha deixat un nombre considerable de genialitats al llarg de la competició. Regats impossibles, gols d’allò més bells (a Dinamarca)... És un jugador molt jove però molt decidit a triomfar, té molt de futur.

Javi Martínez: Impecable torneig el del migcampista de l’Athletic. Ha agafat el timó de la selecció i ha guiat España fins el més alt. Els seus partits han estat autèntiques exhibicions de qualitat i de superioritat. En resum, ha fet el què ha volgut en cada partit.

Thiago: Bestial el torneig del fill de Mazinho, ha combinat recitals de joc amb algun que altre partit discret però les seves màgiques passades i el seu golàs a la final ens obliguen a posar Thiago entre els onze millors del torneig.

Mata: A l’alçada de Javi Martínez, tot i esdevenir recentment campió del món amb l’absoluta no dubtà en baixar per ajudar la Sub21 i la veritat és que ho ha fet al màxim nivell. Ha aportat molta qualitat al conjunt de Milla i s’ha convertit en un líder per aquesta jove selecció.

Emeghara: Sorprenent torneig de l’interior esquerre del Grasshopers (22 anys). Un perill constant per les defenses contràries, cert és que erra força en la definició però la seva increïble velocitat i la seva decisió en el moment d’encarar al rival el fan ser un jugador molt especial.

Adrián: Més que notable l’Europeu del davanter del Deportivo. Jugar com a únic punta i fer-ho per davant de Bojan no deu ser senzill però el cas és que el 7 de La Rojita ha acabat com a màxim golejador del torneig i ha estat clau en el resultat final de la selecció espanyola (dos gols CLAUS a semifinals contra Bielorrusia).

No hay comentarios: